Waarschijnlijk heb je al weleens van het woord cloud hosting gehoord. Ik kan goed begrijpend dat je ondertussen nog niet goed weet wat het betekent of hoe je uit moet leggen. Zelf de aanbieders zelf vinden het lastig om het in één korte zin uit te leggen.

Wat is het?

Cloud hosting wordt ingeschakeld op het moment dat er bij het hosten van een website geen server wordt gebruikt die maar op één locatie beschikbaar is. Cloud hosting kan gebruikt worden op meerdere locaties, vandaar dat er ook gebruik wordt gemaakt van een verzameling van servers.

Een van de grootste voordelen dat het met zich mee brengt is dat het niet uitmaakt of het bezoekersaantal op de website ineens flink zal stijgen. Op het moment dat dat gebeurd zal er naar verschillende servers worden gezocht in de cloud en deze zullen ervoor zorgen dat jouw website toch nog getoond kan worden. Daarom is het gebruik van cloud hosting ideaal als het bezoekersaantal vaak kan wisselen.

Niet alleen is het handig om cloud hosting te gebruiken met afwisselende bezoekersaantallen op de website. Daarnaast is cloud hosting ook handig op het moment dat je bezoekers uit verschillende landen komen. De servers kunnen namelijk ook in verschillende landen staan. Dit zorgt ervoor dat alles een stuk sneller en makkelijker werkt.

Hopelijk is het na het lezen van het artikel wat duidelijker en snap je dat het best lastig kan zijn om cloud hosting uit te leggen in één zin. 

Het bericht Europese business cloud verscheen eerst op Game winkels.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Categorie├źn
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 768 andere abonnees

%d bloggers liken dit: