Ja, chocolade is gezond. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort chocolade dat je eet. Pure chocolade is het gezondst van de drie soorten die er zijn. In pure chocolade zitten namelijk veel antioxidanten, die goed voor je zijn. Daarnaast zorgt pure chocolade voor een verminderde kans op hart- en vaatziekten. De pure chocolade heeft een bloeddrukverlagend effect.

 

Deze antioxidanten komen met name voor in de cacao van pure chocolade. Hoe hoger het cacao percentage, hoe hoger het aantal antioxidanten. Antioxidanten zorgen er ook voor dat de aders goed en soepel blijven. Melkchocolade bevat ook wat antioxidanten, maar minder. Bij melkchocolade wordt het cacaopoeder gemengd met melk, om de smaak zoeter te maken. Witte chocolade bevat geen cacaopoeder, deze wordt vervangen door cacaoboter en melkpoeder. Hier zitten dus ook geen antioxidanten in. Nu je weet dat pure chocolade gezond is, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je 3 repen per dag moet eten. Een klein stukje per dag is voldoende.

 

Word blij van chocolade

In chocolade zit cacao, en cacao bevat phenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je vrolijk en blij wordt. Dit komt namelijk omdat ons lichaam dit stofje omzet in dopamine, wat je gelukkig maakt. Dopamine zorgt er ook voor dat je betere keuzes maakt. Chocolade wordt ook in verband gelegd met de liefde en wordt vaak gebruikt voor Valentijnsdag. Niks is namelijk romantischer dan een doosje bonbons of een chocoladefondue.

 

Percentage van cacao

Het is belangrijk om te weten welk percentage cacao jouw chocolade heeft. Op veel chocoladerepen staat het percentage van cacao aangegeven. Vanaf 70% wordt chocolade tot puur gerekend. Het percentage loopt tot 99%. Ben jij een echte chocoladeliefhebber en op zoek naar een reep met 99% cacao? Klik hier!

 

Nog meer leuke weetjes over chocolade

Chocolade helpt bij het afvallen. Dit lijkt heel gek, maar het is waar. Wanneer je ongeveer 20 minuutjes voor een maaltijd een klein stukje op je tong laat smelten, krijgen de hersenen een prikkeling die zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor voelt de maag sneller gevuld tijdens het eten.

 

In pure chocolade zitten flavonoïden. Flavonoïden zorgen voor een bescherming tegen schade van de zon. Zonnebrandcrème blijft natuurlijk wel nodig als je in de zon gaat zitten. Hierbij geldt ook; eet niet te veel chocolade. Chocolade kan namelijk pukkeltjes veroorzaken.

 Het bericht De gezonde chocolade verscheen eerst op Chocolade Winkels.

Tags:

Comments are closed

Categorieën
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 772 andere abonnees

%d bloggers liken dit: