Carlos Sainz jr. moet bij Ferrari de opvolger worden van de na dit seizoen vertrekkende coureur Sebastian Vettel. Volgens diverse in motorsport gespecialiseerde media maakt de Italiaanse Formule 1-renstal het nieuws deze week nog bekend.

De 25-jarige Sainz debuteerde in 2015 in de Formule 1. Hij vormde toen bij het team van Toro Rosso een duo met Max Verstappen, die halverwege 2016 naar Red Bull Racing verkaste.

De Spanjaard, wiens vader een legendarische rallycoureur is en twee wereldtitels heeft gewonnen, reed daarna ook voor Renault en McLaren.

Bij het laatstgenoemde Britse team belandde Sainz, die bij McLaren een aflopend contract had, tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2019 voor het eerst op het podium van een F1-race.

De aanstaande aanstelling van Sainz betekent tegenvallend nieuws voor Daniel Ricciardo. De Australiër werd eveneens als een vervanger voor Vettel gezien.

Sainz arriveert bij Ferrari als tweede coureur achter de Monegask Charles Leclerc, die door de ‘Scuderia’ als toekomstig wereldkampioen wordt gezien.Het bericht ‘Ferrari kiest voor Sainz als opvolger Vettel’ verscheen eerst op Auto van de Week.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 759 andere abonnees

%d bloggers liken dit: