Vanaf het moment, dat de gemiddelde temperatuur beneden de 7 graden ligt, wordt het dus hoog tijd voor een wissel van de zomerbanden naar de veiligere winterbanden. Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer wordt ook de remweg van de zomerbanden. Winterbanden daarin tegen overtuigen volgens een aantal doorgevoerde testen met een uitstekende grip en een duidelijk kortere remweg. Verantwoordelijk hiervoor is het gebruikte mengsel van rubbers, welke speciaal voor het gebruik bij lage temperaturen ontwikkelt is. Er kan verschil zitten tussen goedkope winterbanden en dure winterbanden. Echter wil het niet altijd zeggen dat goedkope winterbanden slechter van kwaliteit zijn dan wat duurdere winterbanden. Het is raadzaam om dit altijd zelf goed te controleren. 

Bijvoorbeeld BMW winterbanden hebben ook een bredere groef op het profiel en beschikken over meer lamellen. Indien u gebruikte banden gaat aanschaffen, controleer het profiel dan ook goed. Door het openen en sluiten van deze lamellen tijdens het rijden worden remkracht en aandrijving van de banden optimaal op de rijbaan overgedragen. Daarnaast werk je hierdoor ook het gevaar op aquaplaning tegen, omdat het water de banden sneller kan verlaten. U heeft dus door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige winterbanden onder alle weersomstandigheden optimale controle over uw voertuig. Onafhankelijk ervan, of de rijbaan koud en droog of vol regen, ijs of sneeuw is, optimale grip is zeker een van de belangrijkste criteria voor een veilige rit in de winter! 

Als u bij sneeuw, ijzel of gladheid geen rekening houdt met de plicht voor winterbanden in Duitsland, brengt u hiermee dus niet alleen uzelf, maar ook uw medeweggebruikers in gevaar. Bij een ongeval of een algemene controle door de politie kunt u dan ook zeker een boete verwachten, als u zonder winterbanden of M+S banden aangetroffen wordt. Daarnaast dient er rekening mee gehouden te worden, dat het rijden zonder winterbanden bij een ongeluk ook verzekeringstechnisch consequenties met zich mee kan brengen.

Het bericht Wanneer winterbanden gebruiken? verscheen eerst op Auto winkelcentrum.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 768 andere abonnees

%d bloggers liken dit: