Welkom autoliefhebber! Speciaal voor uw nieuwsgierigheid hebben wij een lijstje gemaakt van de top 5 duurste exclusieve auto’s van de laatste 10 jaar. Deze exclusieve auto’s in deze lijst zitten in dezelfde prijsklasse als prestigieuze villa’s of luxe boten. Niet schikken dus!

5. Lykan Hypersport

Deze Arabische exclusieve hypercar is erg uniek. De wagen bevat namelijk 1104 stuks 15 karaat diamanten. De diamanten kunt u ook nog eens personaliseren. De Lykan Hypersport is bepantserd. In origine was deze auto bedoeld voor de Arabische politie. Met de 780 paarden zijn we in ieder geval van het probleem af dat auto’s niet bij te houden zijn. Oh ja, de prijs is maar liefst $3,4 miljoen.

4. McLaren P1 LM

Er zijn maar vijf van deze prachtexemplaren te vinden op de weg. Dat komt mede door de prijs natuurlijk. Het is geen originele McLaren P1 maar een straat versie van de P1 GTR. Er zijn een aantal dingen aangepast ten opzichte van de GTR. Hij is minder breed, heeft een andere spoiler en is 60 kg lichter. De 3.8 liter Twin- Turbo V8 is goed voor 1000 pk. De prijs van deze Britse Hypercar $3,6 miljoen.

3. Lamborghini Veneno Roadster

We zijn beland bij Lamborghini. De Veneno is een Italiaanse auto met een Spaanse tint eraan. Veneno betekend in het Spaans namelijk “gif”. De reden dat deze auto zo duur is is voornamelijk het buitenaardse uiterlijk. Qua vermogen is het echter niet veel meer dan een Aventador (waardoor de Veneno geïnspireerd is). Door de extreem dure prijs ($4.5 miljoen) waren er problemen met de verkoop. Het heeft veel moeite gekost om de 11 geproduceerde wagens te verkopen.

2. Koenigsegg CCXR Trevita

Het Zweedse merk Koenigsegg weet wel hoe ze peperdure auto’s moeten creëren. Dit is echter toch de meest verfijnde Koenigsegg op de markt. Deze exclusieve wagen is gecoat met diamant stof-geïmpregneerde hars. Er zit dus net zoals in de Lykan Hypersport ook diamant in déze auto. Met 1004 pk en een prachtige glans kost deze auto $4.8 miljoen.

1. Rolls Royce Sweptail

Wanneer u denkt aan luxe auto’s, komt Rolls Royce bij de meeste als eerste naar boven. Deze Rolls Royce is op maat gemaakt voor een bedrijf dat anoniem wilt blijven. Dat betekend dat de Sweptail niet te koop is. Het interieur van deze wagen is volledig gemaakt van hout en leer. Wat óók opvallend is dat deze auto slechts twee zitplaatsen biedt. De wagen kostte $13 miljoen en is daarmee de duurste auto van de afgelopen 10 jaar.

Het bericht Top 5 duurste exclusieve auto’s van de laatste 10 jaar verscheen eerst op Auto winkelcentrum.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 768 andere abonnees

%d bloggers liken dit: