Shopfestival

Hoe het allemaal begon

Een jaar geleden besloot ik om Funko’s te gaan sparen, omdat ik een paar hele goedkope zag die mij erg schattig leken. Wat Funko’s zijn? Het zijn kleine beeldjes, en je hebt er van elke film, serie of game wel eentje.

Het begon in Spanje, toen mijn ouders en ik in een nerd winkeltje terecht kwamen. Ik ben geen meisje die zich helemaal optut en het liefst heel de dag kleding koopt, maar meer iemand die zo’n hele nerd winkel leeg koopt. Het hele jaar had ik al geld opgespaard voor de zomervakantie, en er stond daar een hele rij vol met Funko’s. Ik had natuurlijk geen flauw idee wat het precies voor poppetjes waren, maar ik vond ze er speciaal uitzien, en sommige vond ik best schattig. Er was een tien euro aanbieding, dus besloot ik Migo van Small Foot mee te nemen uit het winkeltje. En daar is mijn collectie officieel begonnen!

In Spanje waren er aardig veel Funko’s, en ik heb er dan ook een paar gekocht en van mijn moeder gekregen. Nadat we na drie weken thuis kwamen had ik nog een heel klein kastje leeg staan, en ik kon mijn zes Funko’s als vakantie souvenir precies zo neerzetten. Toch bleef ik er steeds meer kopen, omdat ik elke keer weer nieuwe leuke zag! Toen was dat kastje toch wel erg snel vol. Gelukkig is mijn opa een klusser, en heeft hij speciaal voor mij een heel groot kastje gebouwd met verlichting, die inmiddels ook al bijna helemaal vol staat.

Limited editions

Funko heeft niet alleen maar normale poppetjes uitgebracht, maar ook een aantal bijzondere. Sommige Funko’s hebben een Chase uitgave, dat inhoud dat hetzelfde poppetje, een andere soort versie heeft. Ik heb zelf een Chase Steve Irwin; normaal houdt hij een krokodil vast, maar de mijne heeft een schildpad vast. Ook heb je Limited Editions, en heb je zelfs een aantal Funko’s waarvan maar 1500 uitgaven van zijn! Dat is eerlijk gezegd wat het sparen voor mij leuker maakt, omdat je steeds meer op zoek gaat naar de speciaalste Funko’s.

Funko’s zijn moeilijk te vinden, maar als je goed zoekt zijn er in Nederland zeker goede plekken. Bijzondere Funko’s halen mijn ouders en ik vaak tweedehands bij mensen thuis op, omdat die niet meer te krijgen zijn en zo ook goedkoper zijn. Zo hebben mijn ouders bijvoorbeeld een speciale Takel van Cars voor mijn verjaardag opgehaald waarvan er ook maar 1500 van gemaakt zijn.

 Normale Funko’s bestel ik op Large of natuurlijk Bol.

Mijn Funko teller staat nu op 77, maar mijn verlanglijstje is nog lang genoeg om een paar jaartjes door te sparen!!!


Dit artikel is geschreven door Nikki. Een groot fan van Funko’s.Het bericht Funko Collectie verscheen eerst op Shopfestival.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Categorieën
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 768 andere abonnees

%d bloggers liken dit: