In Nederland weet je nooit precies wat de zomer doet. De ene dag kan het heel mooi weer zijn en de andere dag weer regen. Het is fijn om dan een veranda te hebben. Je kan hierdoor altijd buiten zitten, ook als het regent. Een veranda is niet alleen gunstig voor de regen maar zorgt er ook voor dat je niet verbrand in de zon. Een veranda zonwering heeft verschillende voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Tuinmaximaal infographic

Temperatuur

Een zonwering zorgt ervoor dat de temperatuur in huis niet heel erg stijgt. Het houdt namelijk veel warmte tegen en dat is voordelig! Vooral met warme zomerdagen kan dit heel prettig zijn. Het houdt de warmte tegen maar ook de zonnestralen, op deze manier wordt je veel minder geraakt door Uv-stralen. Het is daarbij ook nog energie besparend, in de zomer hoeft er veel minder aandacht besteden aan het koel houden van een huis met bijvoorbeeld een airco of een waaier. Het is daarbij ook nog het voordeel dat als je rolluiken laat plaatsen dit zorgt voor isolatie en in de winter de warmte daadwerkelijk ook in huis blijft.

Sfeervol

Een veranda kan ervoor zorgen dat er meer sfeer is in de tuin. Het geeft een warmere uitstraling en een leuke plek waar je met mensen bijvoorbeeld kan barbecueën. Wat nog meer fijn is aan een veranda, is dat je automatisch meer privacy krijgt. Het is moeilijker om naar binnen te kijken en dit kan een prettig gevoel geven. Je hoeft niet perse voor een veranda te kiezen je kan ook kijken naar opties voor pergola’s. Een veranda is helemaal afgelopen en een pergola is een terrasoverkapping waar je altijd buiten zit. Het is dus aan alle kanten gewoon open. Je kan ook kiezen voor een combinatie, namelijk een verandapergola. Dit houdt in dat je schuifdeuren laat plaatsen zodat je hem open kan doen maar ook dicht kan maken. Hierdoor kan je er tijdens alle seizoenen gebruik van maken!

Het bericht Het hebben van een zonwering verscheen eerst op Huis en Tuin winkels.

Tags:

Comments are closed

Categorieën
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 768 andere abonnees

%d bloggers liken dit: