Het verslaafd zijn en worden is een ontzettend vervelende ziekte. Hier hebben we als maatschappij veel oplossingen voor maar hoe is het nou om met deze ziekte om te moeten gaan en beter te worden. Er zijn veel stappen in het leven van iemand met een verslaving en het interessant om te kijken waar mensen met een verslaving me te maken hebben. Dit is natuurlijk per middel, per persoon en per geval anders.

Verslaafd raken

Hier gaat als eerste vaak veel tijd over omdat een verslaving niet zomaar gebeurt. Het begint altijd bij een klein iets, zoals bij roken op een feestje of een keer een pilletje pakken op en festival. De externe factoren spelen een grootte rol in het verslaafd raken, kijk naar vrienden, werk of overig. Zodra het gedrag of het middel een onderdeel wordt in het levensritme van een persoon en er moeite bij het niet doen komt kijken ga je richting een verslaving.

Afkicken

Als iemand bijvoorbeeld is verslaafd aan blowen zijn er de mogelijkheden om professionele hulp te vragen. Er zijn ook bijvoorbeeld mensen die het zelf proberen op te lossen en af te kicken. Het is altijd beter om minstens iemand te vragen om hulp omdat het erg lastig is om zelf van een verslaving af te komen en hier zijn mensen speciaal in opgeleid zodat ze jou kunnen helpen. Het is niet erg om hulp te vragen.

Terugval

Na het afkicken kom je in de verleiding om weer toe te geven aan je verslaving omdat je in je oude omgeving terugkomt. Hier kommen veel mensen weer in aanraking met hun verslaving er wordt dan ook vaak geadviseerd om zoveel mogelijk van je oude leven ov te veranderen of te vermijden.

Bron: Connection SGGZ

Het bericht Verslaafd zijn en afkicken verscheen eerst op Homeopathie Winkels.

Tags:

Comments are closed

Categorie├źn
Volg me op Twitter
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 759 andere abonnees

%d bloggers liken dit: