Veilig een toppositie online!

Veilig een toppositie online!

Waarschijnlijk wist je het al, omdat je het zelf ook hoogst waarschijnlijk doet, maar wanneer mensen online op zoek zijn naar een nieuwe laptop dan is kans groot dat deze uiteindelijk gekocht zal worden bij een webshop die in de top van 5 resultaten van Google staat. Waardoor het voor een bedrijf uitermate belangrijk is om een van deze topposities te bemachtigen. Maar hoe doe je dat? Dat leg ik je uit! 

Hoe creëer je een goede linkbuilding strategie?

Al bepaalt deze SEO-techniek voor maar liefst 30% jouw positie, is het in principe geen hogere wiskunde. Toch schakelen bedrijven vaak alsnog een linkbuilding bureau in. Maar waarom dan? Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je precies moet weten op welke zoekwoorden je moet focussen en dat zoekmachines een mix willen zien van kwalitatieve en minder kwalitatieve links en vooral dat eerste is zeer lastig zonder een goed netwerk. 

Je kunt deze links in principe zien als een referentie van een ‘’persoon’’ over jouw product. Want laten we eerlijk zijn als jij op zoek bent naar een nieuwe laptop, wie vertrouw je dan meer? Je neef Frank die een echte specialist is op dit onderwerp of je oma Hennie die eigenlijk gewoon een digibeet is? Hoogstwaarschijnlijk, zal dit Frank zijn. En zo werkt het ook met platformen online. Zo zal een linkje op Tweakers, veel meer waarde toevoegen dan die op de plaatselijke Jeu de Boules vereniging, maar is ook een stuk moeilijker zonder het bezitten van een goed netwerk. 

Toch moet je de waarde van oma Hennie en de plaatselijk Jeu de Boules vereniging niet onderschatten, want ook deze links helpen met het bouwen van een natuurlijk linkprofiel, iets wat zoekmachines als Google willen zien. 

En om dit te creëren zullen specialisten door middel van verschillende analyses, een persoonlijke strategie opbouwen, waarna er diverse linkbuilding pakketten zullen ontstaan waarbij combinaties van kwalitatieve als kwantitatieve links worden gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *