Hoe vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf?

Hoe vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf?

Termen als SEO, SEA en linkbuilding heb je vast wel eens voorbij horen komen in het marketing vakgebied of wanneer je start met een nieuw bedrijf. Om de zichtbaarheid van jouw bedrijf in Google te vergroten zijn er een aantal punten waar je aan kunt werken. In deze blog leren wij jou hoe je die zichtbaarheid vergroot en ervoor zorgt dat jouw website hoger in Google komt te staan.

Zoekmachine optimalisatie

Misschien heb je het wel eens gehoord, maar weet je niet helemaal waar SEO voor staat. SEO is ook wel een afkorting voor Search Engine Optimization wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Door je website te optimaliseren door bijvoorbeeld gebruik te maken van bepaalde zoekwoorden in de tekst kun je ervoor zorgen dat je zichtbaarheid wordt vergroot in de zoekmachine. Verder bestaat het begrip SEO uit nog veel meer andere aspecten voor optimalisatie.

Bij SEO wordt de optimalisatie op een natuurlijke manier gedaan, maar wanneer je over SEA praat bereik je deze optimalisatie door middel van betaalde advertenties.

Links plaatsen

Het blijft een bijzonder onderdeel van online marketing, maar linkbuilding is zeker niet onbelangrijk als het aankomt op het zichtbaar worden van jouw website in Google. Door zoveel mogelijk links op waardevolle website te verkrijgen die weer doorlinken naar jouw website zorg je ervoor dat Google vindt dat de waarde van jouw website wordt vergroot.

De voordelen van SEO

Het is allemaal natuurlijk heel erg interessant, maar waarom is het nou zo belangrijk om te investeren in SEO? Mensen die opzoek zijn naar een product of dienst beginnen hun zoektocht bij een zoekmachine. Dit vormt de basis voor de reis van de klant en hierin kun je ze sturen en er uiteindelijk voor zorgen dat ze voor jouw product of dienst kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *