Wat zijn de grootste valkuilen bij WooCommerce hosting?

Wie begint met WooCommerce hosting, bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. We laten zien tijdens welke momenten je moet kiezen voor de eenvoudigste weg. 

Hosting

Typ op Google WooCommerce hosting in en je spot vele kansen, hierdoor schaf je makkelijk een te duur pakket aan waarin de volgende punten zitten, die je aanvankelijk amper gebruikt: 

Ruimte

Vergelijk het met een groot huis voor jou alleen: vele kamers blijven leeg of krijgen een opslag label. Jammer, omdat je ervoor afrekent. Start dus eerst met een woning waarbij je geen vierkante meter mist, hiermee baal je na een jaar niet van de kosten.

Domeinen

Nadat je opmerkt dat er ruimte is voor meerdere domeinnamen, levert je creativiteit nieuwe ideeën aan, met volgende projecten en het verlies van focus als gevolg. 

Back-ups

Je aanbod telt in de aanloopperiode een beperkt aantal producten, daarnaast voeg je weinig kersverse artikelen toe, aangezien je aandacht ligt op de bestaande voorraad. Daardoor hoeft de beheerder een keer in de maand een veiligheidskopie uit te voeren in plaats van wekelijks. 

Plugins

Iedere plugin omvat zowel een betaalde als kosteloze variant. Het is verschil is de grootte, bijvoorbeeld een mailinglijst opbouwen van 1000 mensen tegenover 50. Duizend mensen belanden vanzelf in je bestand. Kortom: letten op het prijskaartje is later pas nodig.

Template

Je plaatst een primaire zichtbaarheid om klanten aantrekken. Hiervoor zijn extra opties overbodig, doordat een strategie om een premium template te laten renderen nog op de schrijftafel wacht.

De ideale manier

Leer werken met de methode op de website wordpress.org, daarop download je gratis de software en creëer je een eigen webadres, waardoor je de opzet voor je toekomstige succes uittekenen. En wanneer je denkt: voor uitbreiden is dit het juiste moment, stap je over op de functies van een aanbieder.

Opschalen

Iedere starter leert de klanten en de markt kennen, bouwt aan een bedrijfsmodel en draait omzet, vervolgens ontstaat de groei en is het tijd om op te schalen. Dit kost echter tijd. Met andere woorden: kies de kleinste samenstelling uit en stapel daarna op richting je de volgende fase in je business, zo word je uiteindelijk een expert met de beste tools.

Je lokale winkel online vindbaar maken

Wil jij de online vindbaarheid in Deventer verbeteren van jouw bedrijf? Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan en online marketing bureau in te schakelen zoals Conversie Marketeers. Tegenwoordig zijn veel succesvolle bedrijven alleen nog maar online bezig. Ze hebben dankzij het internet geen lokale winkel meer nodig en hoeven geen advertenties langs de snelweg te plaatsen. Simpelweg door jezelf zichtbaar te maken op google, win jij steeds meer klanten voor jouw bedrijf. Dit gebeurt echter niet vanzelf. Er zijn een aantal manieren om te garanderen dat jouw online winkel online zichtbaar wordt.

Tijd voor een SEO strategie

Een van de meest effectieve manieren om jouw bedrijf online te laten groeien, is door gebruik te maken van een SEO strategie. Door middel van SEO claim jij als het ware specifieke zoekwoorden op google. Zodra iemand deze zoekwoorden intypt op google, zorgt Google ervoor dat jouw website zo hoog mogelijk rankt. Om te zorgen dat jouw SEO strategie een succes wordt, is het belangrijk om een zoekwoorden onderzoek te starten om de juiste zoekwoorden te koppelen aan jouw bedrijf. Maakt jouw bedrijf duurzame kleding voor baby’s? Dan wil je dat jouw zoekwoorden gekoppeld zijn aan de producten of aan de service van jouw bedrijf. 

Het belang van een SSL certificaat

Een SSL certificaat toont aan dat jouw website beschermd is en veilig is. Een website zonder SSL is enorm gevoelig voor hackers, waardoor men zich niet veilig voelt om op jouw webwinkel te shoppen. Google heeft zelfs aangekaart dat website zonder SSL automatisch slecht ranken op google. Je kan dus veel online marketing strategieën uitvoeren, maar zonder SSL zal je nooit hoog ranken in de zoekbalk.

Zorg dat jouw website snel laadt

Zelfs wanneer de bovenstaande elementen in orde zijn, is het van belang dat jouw website op zichzelf ook goed functioneert en er professioneel uitziet. Zodra jij bezoekers trekt, is het belangrijk om deze bezoekers op jouw website te behouden. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door te zorgen dat jouw website snel laadt, overzichtelijk is en vrij is van mogelijke errors. Mensen hebben tegenwoordig een enorm korte spanningsboog, waardoor de algemene mens niet langer wilt wachten dan een halve seconde om op een nieuwe pagina te komen. Zorg dat jouw afbeeldingen klein blijven, dat je vaak zat jouw website test op snelheid en dat je ook continue jouw platform update.

Hoe werkt linkbuilding?

Ben jij al een tijd op zoek naar hoe werkt linkbuilding? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten op het gebied van hoe werkt linkbuilding. Hierdoor ben jij in hoofdlijnen zelf in staat om aan dit proces te werken zodat je resultaten zult behalen in de zoekmachines van Google. Heb jij toch nog aanvullende informatie of hulp nodig? Dan is het zeker verstandig om een expert in te schakelen die je verder kan helpen.

Hoe werkt linkbuilding in natuurlijke vorm

Een van de meest gebruikte vormen van linkbuilding is de natuurlijke vorm. Hierbij wordt een lijst samengesteld van potentiële websites die relevant zijn voor jouw website. Op basis van deze lijst wordt vervolgens een outreach per mail gedaan met het verzoek om je website geplaatst te krijgen op hun website. Hierbij is het goed om te weten dat de meeste website-eigenaren geld vragen, dan wel een link terug willen. Om deze reden is het goed om hier op voorbereid te zijn met bijvoorbeeld een blogpagina. Deze vorm van linkbuilding is sterkst en kost het minst geld. Echter, kost deze vorm van linkbuilden wel het meeste tijd

Een andere vorm is kopen

Hoewel kopen van links niet is wat Google het liefst heeft, is het zeker wel een methode die behandeld dient te worden bij hoe werkt linkbuilding. Veel website-eigenaren besluiten om links in te kopen bij specialisten die een enorm groot netwerk van blogs hebben. Over het algemeen betaal je dan een bepaalde vergoeding per plaatsing. Het artikel kun je zelf aanleveren om de kosten te doen besparen. Kijkend naar hoe werkt linkbuilding is deze methode zeker geen verkeerde keuze. Let echter wel op dat je niet extreem veel achter elkaar inkoopt. Het proces dient natuurlijk te ogen.

Let op de waardes van websites

Ongeacht welke methode je toepast is het bij hoe werkt linkbuilding van groot belang om naar de waarde van de website te kijken. Zo zijn de DA en PA waardes, waardes die je in de gaten dient te houden. DA staat voor domein autoriteit waarbij PA weer voor pagina autoriteit staat. Beide waardes geven aan hoe waardevol een website is. Via deze weg kun jij alleen goede autoritaire websites naar je website laten linken. Het advies is altijd om te kiezen voor blogs met een waarde van minimaal 15 DA.

Vind je het lastig? Schakel een specialist in!

Hoe werkt linkbuilding? Het is een proces dat als erg lastig wordt beschouwen. Daarnaast is het ook zo dat het niet goed toepassen van deze strategie kan leiden tot straffen in de zoekmachines. Je moet dus zeer nauwkeurig te werk gaan en kennis hebben op dit gebied. Om deze reden is het zeker aan te raden om te kijken of je een specialist kunt inschakelen. Hierdoor weet je zeker dat je de gewenste resultaten zult behalen zonder straffen te krijgen. Vraag hierbij altijd naar resultaten van de betreffende partijen zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Hoe vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf?

Termen als SEO, SEA en linkbuilding heb je vast wel eens voorbij horen komen in het marketing vakgebied of wanneer je start met een nieuw bedrijf. Om de zichtbaarheid van jouw bedrijf in Google te vergroten zijn er een aantal punten waar je aan kunt werken. In deze blog leren wij jou hoe je die zichtbaarheid vergroot en ervoor zorgt dat jouw website hoger in Google komt te staan.

Zoekmachine optimalisatie

Misschien heb je het wel eens gehoord, maar weet je niet helemaal waar SEO voor staat. SEO is ook wel een afkorting voor Search Engine Optimization wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Door je website te optimaliseren door bijvoorbeeld gebruik te maken van bepaalde zoekwoorden in de tekst kun je ervoor zorgen dat je zichtbaarheid wordt vergroot in de zoekmachine. Verder bestaat het begrip SEO uit nog veel meer andere aspecten voor optimalisatie.

Bij SEO wordt de optimalisatie op een natuurlijke manier gedaan, maar wanneer je over SEA praat bereik je deze optimalisatie door middel van betaalde advertenties.

Links plaatsen

Het blijft een bijzonder onderdeel van online marketing, maar linkbuilding is zeker niet onbelangrijk als het aankomt op het zichtbaar worden van jouw website in Google. Door zoveel mogelijk links op waardevolle website te verkrijgen die weer doorlinken naar jouw website zorg je ervoor dat Google vindt dat de waarde van jouw website wordt vergroot.

De voordelen van SEO

Het is allemaal natuurlijk heel erg interessant, maar waarom is het nou zo belangrijk om te investeren in SEO? Mensen die opzoek zijn naar een product of dienst beginnen hun zoektocht bij een zoekmachine. Dit vormt de basis voor de reis van de klant en hierin kun je ze sturen en er uiteindelijk voor zorgen dat ze voor jouw product of dienst kiezen.

Hoe maak je een interactive video?

Een interactieve video is een video waarbij de kijker betrokken wordt. Het is niet letterlijk interactief, er is geen echte wisselwerking tussen kijker en video. Maar een interactieve video heeft bijvoorbeeld een punt waarop een keuze gemaakt moet worden. Dit kan zijn voor meer verdieping over onderwerp A of B in een instructievideo, maar een kijker kan ook gevraagd worden iets in te vullen in een interactieve video. Een keuzemoment in een interactieve video kan ook zijn welke kant de hoofdpersoon van de video nu op moet bij een kruispunt of iets dergelijks. Dat bepaal je geheel zelf. Het is ook mogelijk meerdere keuzemomenten of keuzeopties in te bouwen.

Software

Hoe meer opties, hoe ingewikkelder het maken van zo’n interactieve video wordt. Software maakt het in ieder geval gemakkelijker. Er zijn gratis platforms waar je gebruik van kunt maken om je eigen interactieve video in elkaar te zetten. Maar betaalde software biedt vaak meer opties en mogelijkheden. Veel daarvan kun je ook gratis uitproberen, hoewel de opties dan doorgaans alsnog beperkt zijn. Hoe dan ook is het handig om software te gebruiken om het jezelf gemakkelijker te maken.

Tip: Make interactive video?

Tools

Bij het maken van een interactieve video zijn er twee tools in de basis. Je kunt ze allebei in je video gebruiken of er één van kiezen, dat blijft geheel jouw keuze. Om een keuzemoment in te bouwen gebruik je branching. Branching betekent wel dat je elk mogelijk scenario moet uitspelen of animeren. Als je dus meerdere keuzemomenten inbouwt met twee opties, betekent dat dat je ook meer dan twee scenario’s moet maken in je video.

Daarom is branching wat ingewikkelder dan overlays, een andere basistool. Overlays kun je ook toepassen op een bestaande video, dat is met branching theoretisch ook mogelijk, maar zal niet zo netjes uitpakken omdat je je tweede verhaallijn later toevoegt. Overlays zijn bijvoorbeeld formulieren, polls of vragen die over de video in een laag worden geplaatst. Daarmee vraag je actieve betrokkenheid van de kijker op een andere manier dan met branching.

Wij werken samen met bloggers en bedrijven

Inmiddels werken wij met meerdere bloggers en bedrijven samen.

Julien H.

Julien H. is content specialist en schrijft als redacteur voor verschillende gezondheid websites. Binnen de gezondheidsbranche ligt zijn grootste interesse in het gezonder en sportiever worden, door een goed dieet, goede voeding en genoeg training. Daarnaast klimt hij graag in de pen om interessante, prikkelende artikelen te publiceren. Verder vind hij het leuk om van alles te lezen wat gerelateerd is aan gezondheid en fitness.

Website: https://www.cognitionboosters.com


Vakantie Azoren

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Website: www.vakantie-azoren.nl


Tim

Videograaf, fotograaf en copywriter


Wim de Vries

Blogger


Willem Boer

Ik ben Willem Boer. Met 2Bcontent zijn we o.a. gespecialiseerd in het schrijven van blogs en artikelen voor uiteenlopende bedrijven.

Website: https://2bcontent.nl/


Nicep Spijker

Ik ben Necip spijker en gespecialiseerd in blogs, content en linkbuilding.


Gert Suur

Gert Suur heeft Marktconcurrent enige jaren geleden opgericht met de doelstelling om meer te zijn dan alleen een webshop. Via de webshop kunt u leuke, handige en altijd voordelige aanbiedingen vinden. Via Dairitenkunt u diverse diensten afnemen zoals certificaten voor communicatie met de Belgische overheid, sales en marketing diensten zoals affiliate netwerken opzetten of email services. Ook het creëren van content en het leveren van schermen voor Digital Signage is een dienst van Dairiten.

Website: www.aircounit.com


WeTalkSEO

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten.

Website: https://www.wetalkseo.nl


LizzMedia

Angela Visser is oprichtster van Lizzmedia. Angela ontwikkelt websites en zorgt voor de online vindbaarheid van (online) bedrijven.


Aagje Willemsen

Een kleine biografie: Mijn naam is Aagje, ik ben al jaren bezig om voor verschillende bedrijven hun linkbuilding profiel op te bouwen. Ik heb verschillende klanten waarbij ik het aantal verwijzende domeinen probeer op te krikken. Ik zou het leuk vinden als ik via jou ook artikelen kan plaatsen om zo mijn klanten tevreden te stellen.

Website: https://www.raamdecoratie.com


ElsaRblog

ElsaRblog is een Kleurrijke Foodblog en Lifestyleblog met veel inspiratie, vooral veel Diy’s en recepten met foto’s en een beschrijving van stap voor stap, zodat iedereen aan de slag kan zonder moeite.

Website: https://www.elsarblog.com/


Anne West

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Website: https://www.annewest.nl/